Rybacie čipsy
Drobné, chrumkavé kúsky rýb. Podávame so zemiakovou kašou a osmaženou cibuľkou.
recept,fotorecept,rybie filé - 100% mäsa,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa sušená | 2 | polievkové lyžice | |
citrón | 1 | kus | |
kukuričná krupica (polenta) | 60 | gramov | |
múka hladká | 60 | gramov | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
rybie filé - 100% mäsa | 600 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
múka hladká 60 gramov • kukuričná krupica (polenta) 60 gramov • soľ 1 čajová lyžička • cibuľa sušená 2 polievkové lyžice
Obe múky zmiešame so soľou a sušenou cibuľou.
2.
rybie filé - 100% mäsa 600 gramov
Rybacie filé rozmrazíme a opatrne ho rozoberieme na kúsky. Môžeme použiť aj inú rybu, najlepšie bezkostnatú, ktorú pokrájame.
3.
Filé jemne premiešame s pripravenou zmesou.
4.
olej olivový 1 polievková lyžica • citrón 1 kus
Na grilovaciu panvicu rozotrieme olej, nahrejeme ju a kúsky rýb prudko, za opatrného premiešavania, opražíme. Odstavíme z plameňa a ryby zalejeme citrónovou šťavou.
Dobrú chuť!