Rybacia zeleninová polievka

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.
recept,fotorecept,mrkva,petržlen,paprika červená,bujón rybací,rybie filé - 100% mäsa,cibuľa červená,Mäsové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Mäsové polievky
Kategórie
Mäsové polievky › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Cibuľa › Sezóna - Paprika ›Ingrediencie
Ingrediencie
bujón rybací | 2 ?? | kusy kcal | |
cibuľa červená | 100 40 | gramov kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená | 250 73 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 1.5 24 | čajovej lyžičky kcal | |
paprika červená mletá štipľavá | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
papriková pasta - pikantná | 0 ?? | kcal | |
petržlen | 100 63 | gramov kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
rybie filé - 100% mäsa | 400 340 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | ½ 0 | litra kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
mrkva 200 gramov • petržlen 100 gramov • paprika červená 250 gramov
Mrkvu a petržlen očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.

2.
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • cibuľa červená 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3.
Koreňovú zeleninu nahrubo nastrúhame.

4.
Papriku nadrobno nakrájame.

5.
soľ ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1.5 čajovej lyžičky • paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky
Zeleninu pridáme k cibuli, prisypeme soľ a koreniny. Premiešame.


7.
bujón rybací 2 kusy • voda 300 mililitrov
Kocky bujónu zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť.

8.
Bujón prilejeme do polievky a ponorným mixérom zeleninu čiastočne rozmixujeme.

9.
Vrátime na oheň...

10.
rybie filé - 100% mäsa 400 gramov
...a pridáme rozmrazené, nakrájané rybie filé. Povaríme 10 minút.

11.
petržlenová vňať • papriková pasta - pikantná
Podávame s chlebom, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme pridať pikantnú paprikovú pastu.

Dobrú chuť!