Rybacia polievka
Lahká rybacia polievka z kapra.
recept,fotorecept,kapor obyčajný,mrkva,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Mäsové polievky,Bezlepkové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 2 | kusy | |
kapor obyčajný | - | ||
korenie čierne celé | - | ||
mrkva | 4 | kusy | |
petržlen | 1 | kus | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | - | ||
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
zeler | ¼ | kusu |
Recept
1.
kapor obyčajný • mrkva 4 kusy • cibuľa 2 kusy • petržlen 1 kus • zeler ¼ kusu • korenie čierne celé • soľ • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • vaječný žĺtok 1 kus • soľ zeleninová
Kapra (hlavu, chvost, časť mäsa, môže byť aj celý kapor pri varení pre viac ľudí) pol hodinu povaríme. Do vývaru pridáme zeleninu, korenie, soľ. Na záver dochutíme sladkou smotanou v ktorej sme rozmiešali jeden vaječný žĺtok. Pridáme podla chuti podravku a petržlenovú vňať.
Dobrú chuť!