Rybací šalát z kyslých rýb
Kvalitný domáci rybací šalát, ktorý je oveľa chutnejší ako kupovaný a o ktorom viete, čo v ňom zaručene máte. Slede sú jemné ryby a dokonale sa hodia na prípravu tohoto šalátu. Šalát je možné pripraviť aj z iných kyslých rýb, napríklad zavináčov a pod.
recept,fotorecept,majonéza,marinované slede,Rybacie šaláty,Bezlepkové
Rybacie šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 40 | gramov | |
hrášok sterilizovaný | 80 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
majonéza | 120 | gramov | |
marinované slede | 200 | gramov | |
mrkva sterilizovaná | 80 | gramov | |
smotana kyslá (10% tuku) | 120 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 80 | gramov |
Recept
1.
marinované slede 200 gramov
Rybkám odkrojíme chvosty, plutvy a prípadne, ak majú tvrdšiu chrbticu tak ju vytiahneme.
2.
Ryby nakrájame na kúsky.
3.
uhorka sterilizovaná kyslá 80 gramov • cibuľa 40 gramov
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Uhorky postrúhame.
4.
mrkva sterilizovaná 80 gramov • hrášok sterilizovaný 80 gramov
Do misky s rybami pridáme cibuľu, uhorky a scedený hrášok s mrkvou.
Dobrú chuť!