Ružičkový kel so šampiňónmi
Ružičkový kel nepatrí len do polievky, ale dá sa z neho spraviť krásne a výživné jedlo, ktoré chutí aj odporcom tejto zdravej potraviny.
recept,fotorecept,šampiňóny,kel ružičkový,Bezmäsité hlavné jedlá,Racio raňajky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Racio raňajky › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Ružičkový kel (jeseň) › Sezóna - Ružičkový kel (jar) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 120 | gramov | |
kel ružičkový | 220 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej repkový | ½ | mililitra | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
šampiňóny | 120 | gramov |
Recept
2.
olej repkový ½ mililitra • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Smažíme spolu na rozpálenej panvici. Dochutíme korením.
3.
kel ružičkový 220 gramov
Každú ružičku kelu opláchneme, očistíme a prekrojíme na polky, prípadne štvrťky.
4.
soľ ¼ čajovej lyžičky
Kel pridáme do panvice, posolíme, premiešame a prikryjeme. Dusíme spolu asi 5 minút.
5.
cesnak 1 strúčik
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a pokračujeme v dusení do mierneho zmäknutia kelu.
Dobrú chuť!