Rumové kocky
Rumový zákusok s jemným krémom potiahnutý obľúbenou čokoládou.
recept,fotorecept,rum tmavý,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 25 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 300 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 1.5 | litra | |
múka hladká | 150 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
poleva cukrárska čokoládová | 200 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 160 | gramov | |
rum tmavý | 50 | mililitrov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
1. Maslový piškótový korpus
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor kryštálový 100 gramov
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
4.
voda 50 mililitrov • múka polohrubá 100 gramov • múka hladká 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
K žĺtkom prilejeme vodu, zamiešame, prisypeme múky s kypriacim práškom a dobre rozmiešame.
5.
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
7.
Korpus pečieme v rozohriatej rúre pri cca 180-190°C 20 minút.
8.
rum tmavý 50 mililitrov
Vychladený korpus vyklopíme z plechu a pomocou štetca rovnomerne nanesieme rum, najlepšie Kubánsky :). Odporúčané množstvo rumu je možné meniť podľa predpokladanej chuti budúcich konzumentov a je možné ho 2-3 násobne zvýšiť :)
9. Vanilkový krém
mlieko polotučné 1,5% 1.5 litra • puding vanilkový - prášok 160 gramov • cukor vanilkový 25 gramov
Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme hustý puding a v studenom vodnom kúpeli ho za častého miešania vychladíme.
11.
Maslo s pudingom vychladeným na izbovú teplotu spolu vyšľaháme a nanesieme na korpus. Rovnomerne rozotrieme. Vložíme na chvíľu do chladničky...
13.
Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.
14.
Keď trochu zatuhne jemne ju poprekrajujeme a dáme zákusok stuhnúť do chladničky. Pokiaľ nám poleva stuhne veľmi musíme ju krájať pomaly, opakovaným nahrievaním noža v horúcej vode.
15.
Zákusok stačí nechať pol hodinu stuhnúť v chladničke a už sa dá po predznačených kockách na čokoláde dokrájať. Servírujeme ozdobený zelenými lístočkami stévie alebo mäty.
Dobrú chuť!