Rizoto z morčacích stehien
Chutný obed na sobotu. Rizoto môžeme pred podávaním posypať strúhaným syrom.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,morčacie stehno celé,slanina oravská,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
morčacie stehno celé | 1200 | gramov | |
mrkva | 150 | gramov | |
paprika červená mletá | - | ||
ryža guľatozrnná | 250 | gramov | |
slanina oravská | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1. Ryža
ryža guľatozrnná 250 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme ju do hrnca, krátko opražíme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou uvaríme do mäkka.
2.
morčacie stehno celé 1200 gramov • soľ • paprika červená mletá • voda 200 mililitrov
Morčacie stehná umyjeme, položíme na pekáč, posolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Prilejeme vodu a zakryté pečieme cca hodinu v rúre. Upečené mäso sa musí dať ľahko oddeliť od kosti.
3.
slanina oravská 150 gramov • mrkva 150 gramov
Mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame. Slaninu pokrájame na slížiky a ľahko ju opražíme.
4.
voda 50 mililitrov
K slanine pridáme mrkvu, podlejeme vodou a za občasného premiešavania 5 - 10 minút podusíme.
5.
Upečené morčacie stehná necháme vychladnúť tak, aby sa dalo nimi rukami manipulovať. Mäso rozoberieme, pričom dôkladne odstránime všetky kosti. Mäso pokrájame na menšie kúsky.
6.
Mäso, mrkvu so slaninkou pridáme k ryži. Dôkladne ale jemne premiešame.
Dobrú chuť!