Rizoto kuracie so zeleninou
Ľahký a diétny obed po dňoch sviatočných.
recept,fotorecept,ryža dlhozrnná Parboiled,kuracie prsia,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
kuracie prsia | 600 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
ryža dlhozrnná Parboiled | 350 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
syr tvrdý | - | ||
voda | - | ||
voda | 1 | deciliter | |
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) | 350 | gramov |
Recept
1. Varenie ryže
ryža dlhozrnná Parboiled 350 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda
Ryžu Parboiled (predparenú) prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme do hrnca, chvíľu ju opekáme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1,5 - 2 cm nad povrch ryže. Uvaríme ju do mäkka.
2. Príprava mäsa
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 150 gramov • kuracie prsia 600 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 1 deciliter
Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme do hneda na oleji v hlbšom hrnci. Pridáme umyté, na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.
3. Pridáme zeleninu
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov
Do uduseného kuracieho mäsa pridáme miešanú mrazenú zeleninu a spolu podusíme cca 5 minút.
4.
K mäsu a zelenine primiešame ryžu.
Dobrú chuť!