Ríbezľový koláč so zapečeným snehom
Recept na letný osviežujúci koláč s ríbezľami a zapečeným cukrovým snehom.
recept,fotorecept,ríbezle červené,vaječný bielok,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 220 | gramov | |
cukor práškový | 120 | gramov | |
cukor vanilkový | 12 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
maslo | 120 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 240 | mililitrov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
ríbezle červené | 900 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
škrob kukuričný | 5 | polievkových lyžíc |
Recept
1. Príprava cesta
múka polohrubá 400 gramov • cukor práškový 120 gramov • vaječný žĺtok 4 kusy • maslo 120 gramov • cukor vanilkový 12 gramov • mlieko polotučné 1,5% 240 mililitrov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a miešame dopenista. Pridáme mlieko a múku s kypriacim práškom. Premiešané cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.
2.
ríbezle červené 900 gramov
Očistené, umyté a dobre odkvapkané ríbezle rovnomerne poukladáme na cesto.
3. Príprava snehu
vaječný bielok 4 kusy • soľ 1 štipka • cukor kryštálový 220 gramov • škrob kukuričný 5 polievkových lyžíc
Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme hustý sneh. Pridáme kukuričný škrob (maizenu, Zlatý klas) a opatrne premiešame.
4.
Sneh opatrne rozotrieme na ríbezle.
5.
Pečieme pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút.
Dobrú chuť!