Restované huby Shimeji Bunapi

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.
recept,fotorecept,huby shimeji Bunapi biele,Bezmäsité hlavné jedlá,Japonská kuchyňa,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Japonská kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
1
Hmotnosť porcie
362 g
Energia porcie
399 kcal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Japonská kuchyňa › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 40 18 | gramov kcal | |
huby shimeji Bunapi biele | 150 50 | gramov kcal | |
kapusta čínska | 60 8 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 40 18 | gramov kcal | |
olej na vyprážanie | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
rybacia omáčka | 2 21 | polievkové lyžice kcal |
Recept

2.
olej na vyprážanie 2 polievkové lyžice
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Mrkvu mierne orestujeme na oleji.

4.
huby shimeji Bunapi biele 150 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Keď cibuľa zosklovatie, pridáme huby a okoreníme.

5.
Spolu restujeme dozlatova.

6.
rybacia omáčka 2 polievkové lyžice • kapusta čínska 60 gramov
Pridáme trochu nasekanej kapusty a dochutíme rybacou omáčkou.

7.
Premiešame a odstavíme z ohrevu.

8. TIP na servírovanie
Podávame samostatne, alebo zmiešané s rezancami, ryžou, quinoou, kuskusom a pod. Posypeme čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!