Raw kokosovo-orechové tortičky
Zdravý dezert plnený banánmi.
recept,fotorecept,orechy vlašské,kokos strúhaný,banány,Zdravé koláčiky,Surová strava - raw food,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zdravé koláčiky
Kategórie
Zdravé koláčiky › Surová strava - raw food › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Orechy ›
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 200 | gramov | |
kakao - prášok | 50 | gramov | |
kokos strúhaný | 140 | gramov | |
med | 80 | gramov | |
olej kokosový | 70 | gramov | |
orechy vlašské | 85 | gramov | |
voda | 25 | mililitrov |
Recept
2.
Časť z nasekaných orechov - 25 g odoberieme a ostatné pomelieme v sekáčiku najemno.
4.
med 40 gramov • olej kokosový 30 gramov • voda 25 mililitrov
Orechovo-kokosovú pastu preložíme do hlbšej misky, pridáme med, olej a vodu.
5.
Dôkladne premixujeme ponorným mixérom.
6.
kakao - prášok 50 gramov • olej kokosový 40 gramov • med 40 gramov
Kakao, med a olej rozmiešame na polevu. Papierové košíčky vložíme do plechu na mafiny a do každého košíčka vložíme lyžičkou (asi 3/4 kávovej lyžičky) kakaovú polevu. Ak je hustejšia roztlačíme ju pomocou lyžičky namočenej vo vode. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
7.
Orechovo-kokosovú pastu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rovnomerne rozdelíme do košíčkov.
9.
Prikryjeme druhou polovicou pasty a lyžičkou popritláčame a zarovnáme.
10.
Ozdobíme zvyšnou polevou a posypeme pripravenými (odobratými), nahrubo nasekanými, orechmi.
11.
Po stuhnutí v chlade (2-3 hodiny) vyberieme košíčky z plechu a odstránime papier. Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!