Rajbanička - cestovina do polievky
Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.
recept,fotorecept,vajce slepačie,múka hrubá,Závarky do polievok,Bezlaktózové
Závarky do polievok
Recept
1.
vajce slepačie 60 gramov • múka hrubá 125 gramov
Zmiešame múku a vajce. Množstvo múky upravíme podľa veľkosti vajíčka. Ak je malé múky dáme menej, ak veľké viac.
2.
Vypracujeme tuhé cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a opäť ho premiesime.
3.
Cesto postrúhame na hrubom strúhadle na drobné tvrdé halušky.
4.
Rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.
5.
Pripravenú cestovinu nasypeme do uvarenej polievky a chvíľu povaríme. Použijeme množstvo podľa potreby. Ostatnú cestovinu - rajbaničku si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju pridať do inej polievky.
Dobrú chuť!