Pudingový rez s nektarinkami
Veľmi obľúbený zákusok pre jeho pomerne jednoduchú prípravu, sviežosť a výbornú chuť.
recept,fotorecept,nektárinky,želé tortové číre,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 300 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | liter | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
nektárinky | 600 | gramov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
puding vanilkový - prášok | 120 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
želé tortové číre | 500 | gramov |
Recept
1. Základné cesto
múka polohrubá 400 gramov • cukor kryštálový 300 gramov • vajce slepačie 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% ½ litra • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Všetky ingrediencie dobre vymiešame, aby vzniklo hladké, pomerne tekuté cesto.
2.
Cesto vylejeme na múkou poprášený pekáč a pečieme približne 30 min. na 180°C v predohriatej rúre. Po cca 10 min. pečenia poprepichujeme, aby sa nám nespravili vzduchové bubliny.
3. Pudingová vrstva
mlieko plnotučné 3,5% 1 liter • puding vanilkový - prášok 120 gramov
Z litra mlieka a troch pudingových práškov uvaríme hustý krém podľa návodu, bez prídavku cukru.
4.
Pudingový krém necháme pár minút po uvarení odstáť, vylejeme na vychladnuté základné cesto a rozotrieme po celej ploche.
6.
Plátky ovocia naukladnáme po celej ploche pudingovej vrstvy.
7.
želé tortové číre 500 gramov
Podľa návodu si pripravíme 500 ml tortového želé a rozlejeme rovnomerne po povrchu, tak aby prekrylo ovocie.
8.
Necháme v chladničke ztuhnúť 2-3 hodiny.
Dobrú chuť!