Pudingový koláč so smotanou

Svieži a šťavnatý koláč z krehkej mramorovanej piškóty s malinovým pudingom a polevou z kyslej smotany. Na prípravu koláča môžete použiť puding podľa vašej chuti.
recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),puding malinový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 220 885 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 4 242 | polievkové lyžice kcal | |
cukor práškový | 4 156 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 36 130 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 1.5 46 | polievkovej lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 700 337 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
puding malinový | 70 65 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 600 960 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
voda | 100 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
puding malinový 70 gramov • mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice
V troche studeného mlieka rozmiešame malinový puding s cukrom, zvyšnú časť mlieka dáme variť. Do vriaceho mlieka vylejeme premiešaný pudingový prášok a uvaríme puding.

2.
vaječný žĺtok 5 kusov • cukor vanilkový 12 gramov • cukor kryštálový 220 gramov • voda 100 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov
Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vodu a olej.


4.
múka hladká 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Žĺtkovú zmes opatrne premiešame s múkou, kypriacim práškom a vyšľahaným snehom.


6.
Na hlbší vymastený a pomúčený plech (cca 30x40cm) nalejeme svetlú časť cesta a potom cikcakovito nalejeme kakaovú časť.

7.
Na cesto lyžicou "porozhadzujeme" uvarený puding.

8.
Pečieme pri teplote 160°C asi 30 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie (ak sa koniec špajdle lepí, cesto nie je upečené).

9.
smotana kyslá (14-18% tuku) 600 mililitrov • cukor vanilkový 24 gramov • cukor práškový 4 polievkové lyžice
Upečený koláč necháme vychladnúť. Počas chladnutia vymiešame smotany s vanilkovým a práškovým cukrom.

10.
Na vychladnutý koláč rozotrieme smotanu a po zachladení povrch ozdobíme ryhovaním pomocou vidličky. Posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dobrú chuť!