Pudingový koláč s jablkami
Chutný jednoduchý koláčik z drobných jabĺk zo záhradky, ktoré neviete ako spracovať. Samozrejme, že na jeho prípravu môžete použiť akékoľvek jabĺčka :)
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
jablká | 1200 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | liter | |
puding vanilkový - prášok | 130 | gramov | |
čokoláda | - | ||
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Lístkové cesto zvinuté na papieri rozvinieme. Vložíme do plechu a popicháme vidličkou.
2.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.
3.
jablká 1200 gramov • cukor kryštálový 100 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
Jabĺčka umyjeme, poprekrajujeme a vyčistíme jaderníky. Ak použijeme malé jablká krájame len na štvrtiny. Ak väčšie, tak ich pokrájame na kúsky. Nešúpeme. Jablká vložíme do hrnca, prisypeme cukor a škoricu.
4.
Varíme asi 10-15 minút, za občasného miešania do mäkka. Nerozvaríme.
5.
mlieko plnotučné 3,5% 1 liter • puding vanilkový - prášok 130 gramov • cukor kryštálový 100 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor.
6.
Prilejeme do jabĺk a varíme do zhustnutia.
7.
Jablkový puding rozotrieme na upečené cesto a necháme vychladiť.
8.
Pokrájame na porcie.
Dobrú chuť!