Pudingový Halloween pohár
Bubububu strašidelná sladučká dobrota. Pre dospelých polejeme vrchnú vrstvu "hliny" rumom podľa chuti :)
recept,fotorecept,puding čokoládový - prášok,Dezerty v pohári,Halloween,
Dezerty v pohári
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
gumové cukríky - červíky | 100 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 750 | mililitrov | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
poťahová hmota cukrárenská biela | 50 | gramov | |
puding čokoládový - prášok | 90 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
čokoláda | - | ||
škrob kukuričný | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1. Korpus Hlina
vaječný žĺtok 2 kusy • cukor práškový 60 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice • vaječný bielok 2 kusy
Žĺtky vymiešame s cukrom a rumom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
4.
múka polohrubá 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Múku pomiešame s kypriacim práškom a postupne...
5.
... ju striedavo so snehom z bielkov zamiešame do cesta.
6.
Cesto vylejeme do formy (napr.na srnčí chrbát) vymazanej maslom a vysypanej múkou.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
8. Puding
mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov • cukor kryštálový 80 gramov • puding čokoládový - prášok 90 gramov
Polovicu mlieka s cukrom privedieme do varu. V druhej polovici rozmiešame pudingový prášok a vlejeme ho do mlieka. Uvaríme hustejší puding.
9.
Horúci puding rozdelíme do pohárov (výška 7cm, priemer 7 cm).
10.
Korpus vyklopíme z formy a podrvíme rukami.
11.
gumové cukríky - červíky 100 gramov
Podrvený korpus navrstvíme na puding, pričom do neho naaranžujeme cukríky v tvare červíkov.
12.
Poháre necháme úplne vychladnúť a môžeme ich podávať, alebo ich prizdobíme ešte fondánovými duchmi.
13.
poťahová hmota cukrárenská biela 50 gramov • škrob kukuričný ½ čajovej lyžičky
Fondán rozvaľkáme na doske vysypanej kukuričným škrobom. Poprekladáme na 4 časti. Pomocou papierovej formy, alebo len tak podľa fantázie vykrojíme cez všetky 4 vrstvy postavičku ducha.
14.
Duchov podľa potreby po rozložení dotvarujeme a z rozpustenej čokolády im pomocou špajdle nakreslíme oči a ústa.
15.
Do pohárov zapichneme primerane veľkú špajdľu a duchov pri aranžovaní na ňu oprieme.
Dobrú chuť!