Pstruh na šampiňónoch

recept,fotorecept,pstruh,šampiňóny,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kategórie
Hlavné jedlá z rýb ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
maslo | 1 111 | polievková lyžica kcal | |
múka hladká | 30 105 | gramov kcal | |
olej olivový | 70 616 | mililitrov kcal | |
pstruh | 2 ?? | kusy kcal | |
šampiňóny | 200 32 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava pstruhov
pstruh 2 kusy
Pstruhy umyjeme pod tečúcou vodou. Odstránime žiabre, vnútri aj na povrchu posolíme a okoreníme.

2. Obalíme a opečieme
múka hladká 30 gramov • olej olivový 70 mililitrov
Obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z oboch strán.


4. Dusíme
citrónová šťava 1 polievková lyžica • maslo 1 polievková lyžica
Do panvice pridáme maslo, plátky šampiňónov a pokvapkáme citrónovou šťavou. Spolu pomaly dusíme 8 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!