Prívarok z medvedieho cesnaku so zemiakmi
Jednoduchá, smotanová omáčka z obľúbeného medvedieho cesnaku a zemiakov.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Prívarky a omáčky,Vegetariánske recepty
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Fašírky recept | - | ||
Karfiolové fašírky recept | - | ||
cesnak medvedí | 100 | gramov | |
citrónová šťava | - | ||
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 25 | gramov | |
ocot | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 400 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
2.
...a nasekáme.
3.
zemiaky 600 gramov • voda 400 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • múka hladká 25 gramov
V smotane rozmiešame mlieko a múku.
6.
...a zalejeme smotanovo-mliečnou zátrepkou. Krátko prevaríme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, alebo pridať trochu prevareného octu.
7.
Karfiolové fašírky recept • Fašírky recept
Podávame s volským okom, karfiolovými fašírkami a pod. Nevegetariánom bude na omáčke chutiť mäsová fašírka, alebo hoci aj opečené párky.
Dobrú chuť!