Prívarok Hokkaidó
Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Prívarky a omáčky,,Bezlepkové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa červená | 200 | gramov | |
korenie biele mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kôpor | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
muškátový oriešok mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ zeleninová | ½ | čajovej lyžičky | |
tabasco | - | ||
tekvica hokkaido | 600 | gramov | |
voda | 2 | decilitre |
Recept
1.
maslo 20 gramov • cibuľa červená 200 gramov
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.
2.
tekvica hokkaido 600 gramov • voda 2 decilitre • soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky • korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky • kôpor ½ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky • tabasco
Hokkaidó očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme a ochutíme. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 10 minút.
3.
smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov
Prilejeme do hrnca smotanu a varíme ešte 5 - 10 minút za častého miešania.
Dobrú chuť!