Prepadávaný jablkový koláč
Koláčik jemný ako obláčik! Vyskúšajte a budete ho opakovane piecť a piecť a ...
recept,fotorecept,jablká,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče › Dezerty z jabĺk › Jablkové koláče › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 125 485 | gramov kcal | |
jablká | 800 488 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 7 6 | gramov kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 25 16 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal | |
škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 7 gramov
Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

2.
vaječný žĺtok 3 kusy • cukor práškový 125 gramov • maslo 125 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 25 mililitrov
Vaječné žĺtka vyšľaháme spolu s cukrom a maslom. Pridáme mlieko a pripravenú múku. Všetko spolu prešľaháme.


4.
Do cesta jemne zapracujeme sneh z bielkov.

5.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto vylejeme do kruhovej formy vyloženej papierom na pečenie.

6.
jablká 800 gramov • škorica mletá
Jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky ktoré poukladáme na vrch cesta. Posypeme škoricou.

7.
Pečieme 35 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!