Pohánkové rizoto s feniklom
Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.
recept,fotorecept,pohánka,pór,fenikel,jablká,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Pór ›
Ingrediencie
Ingrediencie
fenikel | 300 | gramov | |
jablká | 200 | gramov | |
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
pohánka | 150 | gramov | |
pór | 200 | gramov | |
soľ himalájska ružová | 1 | čajová lyžička | |
voda | 350 | mililitrov |
Recept
1.
pohánka 150 gramov • voda 250 mililitrov
Pohánku premyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu, uvedieme do varu a 3 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, zakryjeme a necháme 15 minút postáť.
6.
korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ¼ čajovej lyžičky
K póru pridáme koreniny, premiešame.
7.
voda 100 mililitrov • soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička
Pridáme fenikel, jablká, soľ a podlejeme vodou. premiešame a zakryté 8 minút dusíme.
8.
Pridáme uvarenú pohánku...
9.
...a zamiešame.
Dobrú chuť!