Pohánkové medovníky
Bezlepkové medovníčky s orechmi.
recept,fotorecept,pohánková múka,orechy vlašské mleté,med,Suché pečivo,Vianočné recepty,Bezlepkové
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 30 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie perníkové | 1 | čajová lyžička | |
mandle lupienky | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
med | 70 | gramov | |
orechy vlašské | - | ||
orechy vlašské mleté | 40 | gramov | |
pohánková múka | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný bielok | 1 | kus | |
voda | 2 | polievkové lyžice | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
pohánková múka 250 gramov • orechy vlašské mleté 40 gramov • cukor práškový 30 gramov • med 70 gramov • vajce slepačie 1 kus • maslo 50 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • korenie perníkové 1 čajová lyžička • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • voda 2 polievkové lyžice
Uvedené ingrediencie vložíme do misy.
2.
Vypracujeme cesto.
3.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 2 hodiny odležať v chlade.
4.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto rozvaľkávame na silikónovej podložke (prípadne na papieri na pečenie), aby sme ho nemuseli podsýpať múkou. Vykrajujeme obľúbené perníkové tvary.
5.
vaječný bielok 1 kus
Vykrojené perníčky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným bielkom.
8.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
9.
Skladujeme uzatvorené v nádobe s kúskom jabĺčka, od ktorého zmäknú.
Dobrú chuť!