Plnený pikantný hermelín v oleji
Obľúbený nakladaný syr s bielou plesňou na povrchu plnený pikantnou plnkou a cibuľou.
recept,fotorecept,cibuľa,olej olivový,olej olivový,syr Hermelín,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 9 | strúčikov | |
cibuľa | 250 | gramov | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie grilovacie | - | ||
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 400 | mililitrov | |
paprika červená mletá | - | ||
papriková pasta - pikantná | 1.5 | polievkovej lyžice | |
syr Hermelín | 6 | kusov |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • cesnak 9 strúčikov • papriková pasta - pikantná 1.5 polievkovej lyžice • olej olivový 1 polievková lyžica
Cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska. Cesnak prelisujeme do misky, pridáme k nemu pikantnú pastu a olej. Rozmiešame.
2.
korenie biele mleté • paprika červená mletá • syr Hermelín 6 kusov
Kolieska syrov prekrojíme naplocho. Vnútorné strany všetkých polovíc posypeme korením a paprikou. Na spodné polovice položíme cesnakovo-paprikovú pastu a rozotrieme ju. Pastu rozdelíme rovnomerne na všetky spodné polovice.
3.
Na pastu poukladáme časť pripravenej cibule a na spodné polovice syrov položíme vrchné. Vrstvíme do misy - cibuľa, syry,...
4.
... cibuľa,...
6.
Povrch naložených hermelínov posypeme korením a uzatvorené v nádobe uložíme na niekoľko dní do chladničky.
7.
Konzumujeme s pečivom alebo nasucho opečeným toustovým chlebom. Chlebík si pri konzumácii máčame v chutnom, voňavom a zdravom olivovom oleji.
Dobrú chuť!