Plnené vajíčka
Recept na prípravu vynikajúcich plnených vajíčok so šunkovou a chrenovou plnkou, ideálne ako veľkonočné pohostenie alebo na akúkoľvek rodinnú oslavu.
recept,fotorecept,vajce slepačie,maslo,šunka bravčová,Slané chuťovky,Veľkonočné,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | ¼ | čajovej lyžičky | |
chren sterilizovaný | 1 | čajová lyžička | |
citrónová šťava | - | ||
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
syr tavený | 100 | gramov | |
tatárska omáčka | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
šunka bravčová | 100 | gramov |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov
Vajíčka uvaríme natvrdo (cca 8-10 minút varu), necháme ich vychladnúť a olúpeme. Rozkrojíme ich na polovice a žĺtky vyberieme.
2. Základ plnky
maslo 100 gramov • syr tavený 100 gramov • tatárska omáčka 80 gramov • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Mäkké maslo zmiešame s taveným syrom, tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Ak máme menšie vajíčka stačí 120g masla Plnku rozdelíme na dve časti.
3. Šunková plnka
šunka bravčová 100 gramov • soľ • korenie čierne mleté • citrónová šťava
Šunku pomelieme, zmiešame s časťou plnky a ochutíme citrónovou šťavou, štipkou soli a korenia.
4. Chrenová plnka
chren sterilizovaný 1 čajová lyžička • cesnak sušený ¼ čajovej lyžičky
Cesnak zmiešame so zvyškom plnky, ktorú potom dochutíme chrenom.
5.
Bielky naplníme plnkami pomocou ozdobného cukrárskeho vrecka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou, kápiou, šunkou, proste podľa fantázie.
Dobrú chuť!