Plnené kapustné listy
Vynikajúce plnené kapustné listy (holúbky) si zaručene obľúbite a ich trochu prácnejšiu prípravu všetci konzumenti iste ocenia. Podávame s čerstvým chlebom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,kapusta hlávková biela,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 400 | gramov | |
cibuľa | 125 | gramov | |
cukor kryštálový | 30 | gramov | |
cukor kryštálový | - | ||
kapusta hlávková biela | 2.5 | kilogramu | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 25 | gramov | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 20 | mililitrov | |
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
ryža | 125 | gramov | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
voda | 350 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 125 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
3.
Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže, Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.
4.
bravčové mleté mäso 400 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Vychladenú ryžu dobre zmiešame s mäsom, korením a soľou.
5.
kapusta hlávková biela 2.5 kilogramu
Na plnenú kapustu je vhodná veľká hlávka kapusty. Uvedené množstvo kapusty v skutočnosti nespotrebujeme. Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 6 vrchných listov.
6.
Listy 5 minút obvaríme vo vriacej vode.
7.
Listy vyberieme z vody a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista.
8.
Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.
9.
Z hlávky kapusty nakrájame kapustu v celkovej hmotnosti asi 1 kg.
10.
Na dno hrnca vložíme polovicu nakrájanej kapusty.
11.
Na kapustu poukladáme závitky. Na vrch rozložíme druhú polovicu nakrájanej kapusty.
12.
paradajkový pretlak 500 gramov • voda 300 mililitrov • cukor kryštálový 30 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
Paradajkový pretlak zmiešame s vodou, cukrom, soľou a rascou.
13.
Nálevom zalejeme kapustu. Začneme pomaly variť a od zovretia varíme asi hodinu pod pokrievkou. Nemiešame.
14.
Uvarené závitky vyberieme.
15.
voda 50 mililitrov • múka hladká 25 gramov • ocot 2 polievkové lyžice • soľ • cukor kryštálový
Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Dochutíme octom, podľa potreby aj soľou, prípadne cukrom.
16.
Závitky vložíme späť do hrnca a môžeme podávať.
Dobrú chuť!