Plnené chlebíčky
Vynikajúce predjedlo i chuťovka. Podávame na tanierikoch a konzumujeme príborom.
recept,fotorecept,Veka-biely sendvičový chlieb,syr tavený,šunka bravčová dusená,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Veka-biely sendvičový chlieb | 300 | gramov | |
horčica plnotučná | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
paprika kápia čerstvá | 100 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 50 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Mozzarella | 125 | gramov | |
syr tavený | 200 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov | |
šunka bravčová dusená | 200 | gramov |
Recept
1.
Veka-biely sendvičový chlieb 300 gramov • vajce slepačie 5 kusov
Z krájanej veky postupne povyberáme striedku, vložíme ju do misy a rozdrobíme.
2.
maslo 50 gramov • horčica plnotučná 1 čajová lyžička • syr tavený 200 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Maslo vymiešame s horčicou, primiešame syr, soľ a korenie.
6.
Papriku, uhorky a šunku zmiešame s vekovou striedkou.
9.
Z vajec odkrojíme konce a posekáme ich.
10.
Nakrájanú mozzarelu s časťami vajíčok primiešame do plnky.
11.
Vekové obruby kladieme po častiach na seba, vkladáme plnku, utlačíme ju na boky a vytvoríme v strede jamku.
12.
Do jamky vložíme vajíčko.
13.
Plnenú veku zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín do chladu. Pred podávaním nakrájame podľa krajcov.
14. Návrh na servírovanie
Chlebíčky obložíme paradajkami a polejeme tatárskou omáčkou.
Dobrú chuť!