Plnená prepelica v slaninkovom obale
Recept na prípravu poľných prepeličiek.
recept,fotorecept,prepelica,slanina oravská,Divina
Divina
Kategórie
Divina ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 10 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | - | ||
muškátový oriešok mletý | 1 | štipka | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
petržlenová vňať | - | ||
prepelica | 2 | kusy | |
rožok biely | 1 | kus | |
slanina oravská | 50 | gramov | |
soľ zeleninová | 2 | čajové lyžičky | |
sójová omáčka | 2 | polievkové lyžice | |
tymián | ½ | čajovej lyžičky | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
2. Príprava plnky
rožok biely 1 kus • mlieko plnotučné 3,5% • petržlenová vňať • maslo 10 gramov • soľ zeleninová 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý 1 štipka • vaječný žĺtok 1 kus
Rožky rozmočíme v teplom mlieku, vyžmýkame. Pridáme vajce, petržlenovú vňať, roztopené maslo, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), čierne korenie a muškátový oriešok.
3.
Prepelice naplníme pomocou čajovej lyžičky.
4. Príprava marinády
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • sójová omáčka 2 polievkové lyžice • tymián ½ čajovej lyžičky • cesnak sušený ½ čajovej lyžičky
V miske zamiešame olej, sójovú omáčku, tymián a sušený cesnak.
5.
Prepelice preložíme na plech a potrieme pripravenou marinádou.
6.
slanina oravská 50 gramov • voda 200 mililitrov
Na prepelice rozložíme plátky slaniny, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 170°C 45 - 55 minút. Upečené podávame s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!