Plnená paprika varená v rúre
Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.
recept,fotorecept,ryža,bravčové mleté mäso,paprika,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 450 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cukor kryštálový | 30 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 0 | ||
múka hladká | 20 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika | 600 | gramov | |
paradajkový pretlak | 1 | liter | |
ryža | 150 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | - | ||
voda | 1 | liter |
Recept
1.
ryža 150 gramov • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • soľ ½ čajovej lyžičky • voda
Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, osmažíme na oleji, osolíme a zalejeme 1 cm nad povrch horúcou vodou. Uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.
2.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.
3.
bravčové mleté mäso 450 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Do hlbokej misky vložíme mleté mäso, pridáme vajcia, opraženú cibuľu, soľ a korenie. Premiešame a pridáme vychladenú ryžu. Opäť dobre premiešame.
5.
Do paprík natlačíme mäsovo- ryžovú plnku.
8.
paradajkový pretlak 1 liter • voda 1 liter • múka hladká 20 gramov • cukor kryštálový 30 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V pretlaku a vode rozmiešame múku, cukor a soľ.
9.
Pretlakom zalejeme papriky v pekáči, zakryjeme a dáme na 45 minút do rúry piecť.
10.
Plnenú papriku môžeme podávať s knedľou alebo varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!