RECEPTY

Plnená paprika

Plnená paprika

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Recept na plnenú papriku podľa tradičného postupu zdedeného cez generácie. Papriky plnené zmesou ryže a mäska v sladkej hustej paradajkovej omáčke obľubujú rovnako dospelí aj deti.

recept,fotorecept,paprika,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

4

??

kusy

kcal

bravčové mleté mäso

800

2080

gramov

kcal

cibuľa

120

53

gramov

kcal

cukor kryštálový

120

483

gramov

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

múka polohrubá

100

356

gramov

kcal

ocot

1

7

polievková lyžica

kcal

olej olivový

3

396

polievkové lyžice

kcal

paprika

800

128

gramov

kcal

paradajkový pretlak

1.5

1021

litra

kcal

ryža

200

688

gramov

kcal

soľ

4

0

čajové lyžičky

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

voda

1.5

0

litra

kcal

voda

100

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Príprava ryže a paprík

ryža 200 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika 800 gramov

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Papriky umyjeme, odstránime stopku a opatrne vydlabeme jaderník. Papriky nesmieme poškodiť.

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Papriky...

2. Príprava plnky do paprík

cibuľa 120 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice  bravčové mleté mäso 800 gramov  vajce slepačie 1 kus  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Cibuľu očistíme, pokrájame, opečieme na olivovom oleji (alebo bravčovej masti). Do misy vložíme vychladenú ryžu, pridáme mleté mäso, vajce, mleté čierne korenie a vychladenú cibuľu.

Cibuľu očistíme, pokrájame, opečieme na...

3. Plnenie paprík

múka polohrubá 50 gramov

Zmes jemne vtláčame do pripravených paprík. Otvor z ktorého zmes trčí namáčame v hladkej múke. Zo zvyšnej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré tiež jemne obalíme v múke.

Zmes jemne vtláčame do pripravených paprík....

4. Príprava paradajkovej omáčky

paradajkový pretlak 1.5 litra  voda 1.5 litra  soľ 2 čajové lyžičky  ocot 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 120 gramov  bobkový list 4 kusy  múka polohrubá 50 gramov  voda 100 mililitrov

Do väčšieho hrnca nalejeme paradajkový pretlak, pridáme vodu, soľ, cukor, ocot a bobkový list. Uvedieme do varu. V menšej miske si pripravíme zátrepku z vody a múky. Tú vlejeme do omáčky a za stáleho miešania necháme omáčku zovrieť.

Do väčšieho hrnca nalejeme paradajkový...

5. Varenie

Do vriacej omáčky opatrne vhadzujeme naplnenú papriku a pripravené guľky. Varíme pod pokrievkou 1,5 hodiny. Občas veľmi opatrne premiešame. Guľky sa nesmú rozbiť ani prichytiť na dno hrnca.

Do vriacej omáčky opatrne vhadzujeme naplnenú...

6. Servírujeme

Podávame teplé s parenou knedľou, alebo varenými zemiakmi či chlebom.

Podávame teplé s parenou knedľou, alebo...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť