Plnená bravčová roláda
Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
hrášok | 50 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¾ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 70 | mililitrov | |
olej repkový | - | ||
paprika kápia sterilizovaná | 50 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Gouda | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov | |
voda | - |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 500 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky • cesnak 1 strúčik • mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov
Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc).
2.
vajce slepačie 4 kusy • soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky
Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou zeleninovej soli (vegeta, podravka).
3.
syr Gouda 100 gramov
Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr.
4.
Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ...
6.
paprika kápia sterilizovaná 50 gramov
... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu.
7.
Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme.
8.
Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu.
9.
Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút.
Dobrú chuť!