Platesa na zelenine
recept,fotorecept,platesa,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | - | ||
korenie na ryby | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | 2 | polievkové lyžice | |
ocot jablčný | 20 | mililitrov | |
olej olivový | 40 | mililitrov | |
paradajky | 200 | gramov | |
platesa | 1 | kus | |
pór | 150 | gramov | |
soľ | - | ||
uhorka šalátová | ½ | kusu |
Recept
1.
platesa 1 kus
Platesu umyjeme a osušíme. Skontrolujeme, či má vybraté vnútornosti (tmavá časť ryby).
2. Príprava zeleniny
uhorka šalátová ½ kusu • pór 150 gramov • paradajky 200 gramov • soľ • korenie čierne mleté • olej olivový 20 mililitrov • ocot jablčný 20 mililitrov
V panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájaný pór. Pridáme ošúpanú a na menšie kúsky nakrájanú uhorku. Osolíme, ochutíme čiernym mletým korením a podlejeme octom. Dusíme 15 minút do mäkka. Primiešame na menšie kocky nakrájané rajčiny a zeleninu odložíme z tepla.
3. Praženie platesy
olej olivový 20 mililitrov • maslo 2 polievkové lyžice • korenie na ryby
Platesu osolíme, vložíme ju do rozohriateho oleja s maslom. Ak sa nám celá platesa do panvice nezmestí, môžeme z nej odstrániť hlavu. Pražíme 5 minút na každej strane. Ochutíme korením na ryby.
4. Servírujeme
Rybu položíme na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme zeleninou.
Dobrú chuť!