Pizza z lístkového cesta

Rýchla príprava obľúbenej pizze. V recepte sú uvedené ingrediencie, ktoré pri jej príprave nie je nutné dodržať. Môžete si pizzu vytvoriť podľa vlastnej chute. Samozrejme, že lístkové cesto je pri jej príprave dôležitý základ.
recept,fotorecept,cesto lístkové,Slané koláče,Pizza
Slané koláče
Kuchtil
Počet porcií
8
Hmotnosť porcie
192 g
Energia porcie
437 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cesto lístkové | 500 2000 | gramov kcal | |
cibuľa | 50 22 | gramov kcal | |
feferónky sterilizované | 40 10 | gramov kcal | |
huby sušené | 25 32 | gramov kcal | |
kukurica sterilizovaná | 140 131 | gramov kcal | |
paprika červená | 100 29 | gramov kcal | |
paradajkový pretlak | 300 205 | mililitrov kcal | |
salám suchý | 100 430 | gramov kcal | |
syr Eidam | 120 344 | gramov kcal | |
šunka | 140 280 | gramov kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Každú polovicu zvlášť rozvaľkáme na pomúčenej doske ...

2.
cesnak 3 strúčiky
... a vložíme do plechov. Ošúpeme, prelisujeme cesnak a potrieme ním pláty cesta.

3.
paradajkový pretlak 300 mililitrov • huby sušené 25 gramov
Na cestá nanesieme a rozotrieme pretlak. Huby namočíme a necháme nasiaknuť vodou.


5.
cibuľa 50 gramov • paprika červená 100 gramov • feferónky sterilizované 40 gramov
Ošúpeme a na tenké kolieska pokrájame cibuľu. Pokrájame na kocky papriku a feferónky na kolieska. Ingrediencie rozložíme na obe pizze.



8.
Upečieme v dobre vyhriatej rúre (asi 20-25 minút)

9.
Upečenú pizzu necháme vychladnúť na konzumnú teplotu, pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!