Piškótový zákusok
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,piškóty dlhé,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Krémový prášok - vanilkový | 60 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 12 | gramov | |
káva čierna | 100 | mililitrov | |
maslo | 60 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 800 | mililitrov | |
piškóty dlhé | 200 | gramov | |
rum tmavý | 30 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
želatinový stužovač | 50 | gramov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov • Krémový prášok - vanilkový 60 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding.
2.
maslo 60 gramov • cukor práškový 100 gramov
V miske vymiešame maslo s cukrom, pridáme do vychladeného pudingu. Mixérom rozmixujeme.
3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • cukor vanilkový 12 gramov
Do pudingu pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie zmiešanú s vanilkovým cukrom.
4.
želatinový stužovač 50 gramov
Nakoniec do krému pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
5.
piškóty dlhé 200 gramov • káva čierna 100 mililitrov • rum tmavý 30 mililitrov
Uvaríme silnú kávu, zmiešame s rumom (podľa chuti). Injekčnou striekačkou plníme dlhé cukrárske piškóty kávou. Ak nemáme po ruke striekačku, piškóty jednoducho namáčame v káve s rumom.
6.
Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou, na jej spodok nalejeme krém. Položíme vrstvu namočených piškót, tie zalejeme krémom a takto vrstvíme až kým forma nie je plná tejto dobrôtky.
Dobrú chuť!