Piškótové cesto

Recept na prípravu najlepšieho piškótového cesta.
recept,fotorecept,múka hladká,Nezaradené sladké recepty
Nezaradené sladké recepty
Kategórie
Nezaradené sladké recepty ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 4 242 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 5 261 | polievkových lyžíc kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 4 kusy • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice
Oddelíme si žĺtka od bielok. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. Pred koncom šľahania pridáme cukor.

2.
múka hladká 5 polievkových lyžíc • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5%
Zmiešame žĺtka, olej a múku. Riedime mliekom.


4.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v dobre predhriatej rúre na 160 stupňoch približne 30 minút, pokiaľ nezačne na povrchu mierne hnednúť.

Dobrú chuť!