Pikantné oškvarkové pagáčiky
Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.
recept,fotorecept,oškvarky,papriková pasta - pikantná,Slané chuťovky,
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 5 | čajových lyžičiek | |
droždie čerstvé | 21 | gramov | |
korenie rasca celá | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
masť bravčová | 25 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 225 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 500 | gramov | |
oškvarky | 250 | gramov | |
papriková pasta - pikantná | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | 0 | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
vajce slepačie | - |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 21 gramov • múka polohrubá 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 5 čajových lyžičiek • maslo 125 gramov • masť bravčová 25 gramov • múka polohrubá 500 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Do hrnčeka s teplým mliekom pridáme droždie, čajovú lyžičku múky, trochu cukru a necháme vzísť kvások. Maslo rozpustíme s masťou. Do misy nasypeme múku, pridáme vajce, maslo s masťou a prilejeme kvások. Osolíme.
2.
mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov
Prilejeme teplé mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme zakryté, na teplom mieste nakysnúť.
4.
Oškvarky pomelieme, podľa chuti a potreby dosolíme. Polovicu oškvarkov natrieme na cesto.
5.
Cesto na tretiny poprekladáme...
6.
...po dĺžke.
7.
Potom poprekladáme...
8.
...po šírke. Necháme 10 minút podkysnúť. Znovu rozvaľkáme a postup opakujeme s druhou polovicou oškvarkov. Opäť necháme podkysnúť.
9.
papriková pasta - pikantná 2 čajové lyžičky
Cesto tretíkrát rozvaľkáme a natrieme pikantnou paprikovou zmesou (podľa chuti).
10.
A opäť poskladáme a necháme podkysnúť.
11.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5-2 cm a vykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko otlačíme, pomocou krájača na zemiakový šalát, mriežku.
12.
vajce slepačie • soľ • korenie rasca celá
Pagáčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti môžeme posypať hrubozrnnou soľou a rascou.
13.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!