Pikantné kuracie stehná na grile
Vynikajúca grilovaná pochúťka vhodná na záhradnú oslavu. Podávame s čerstvým miešaným zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,kuracie stehenné štvrte,feferónky sterilizované,brandy,Kuracie mäso,Recepty na gril,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 50 | mililitrov | |
cesnak | 5 | strúčikov | |
feferónky sterilizované | 2 | kusy | |
kečup ostrý | 5 | polievkových lyžíc | |
korenie grilovacie | 2 | čajové lyžičky | |
kuracie stehenné štvrte | 8 | kusov | |
med | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 100 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
1. Príprava kuracích stehien
kuracie stehenné štvrte 8 kusov
Celé kuracie stehná (kuracie stehenné štvrte) vykostíme. Keď odstránime kosti stiahneme zo stehien kožu a hrubšie, silnejšie časti svaloviny jemne ponariezame tak, aby sme čo najviac zväčšili plochu stehenného rezňa.
2. Marináda
olej olivový 100 mililitrov • feferónky sterilizované 2 kusy • korenie grilovacie 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • kečup ostrý 5 polievkových lyžíc • med 1 polievková lyžica • cesnak 5 strúčikov • brandy 50 mililitrov
Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájané feferónky, premiešame a odstavíme z ohňa. Prisypeme korenie a mletú papriku. Pridáme pikantný paradajkový kečup, med, očistený a pretlačený cesnak. Prilejeme brandy (koňak). Dobre rozmiešame a mäso po jednom do marinády namáčame. Ukladáme do uzatvárateľnej nádoby, zvyšnú marinádu nalejeme na povrch. Uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky odležať.
3. Grilujeme
soľ 1 čajová lyžička
Pred grilovaním mäso vyberiem asi na 30 minút z chladničky, posolíme a premiešame. Grilujeme pomaly zo všetkých strán 20 minút.
4.
Počas grilovania môžeme mäso potierať zvyšnou omáčkou, alebo olejom.
Dobrú chuť!