RECEPTY

Pikantné kuracie stehná na grile

Pikantné kuracie stehná na grile

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Vynikajúca grilovaná pochúťka vhodná na záhradnú oslavu. Podávame s čerstvým miešaným zeleninovým šalátom.

recept,fotorecept,kuracie stehenné štvrte,feferónky sterilizované,brandy,Kuracie mäso,Recepty na gril,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

brandy50mililitrov
cesnak5strúčikov
feferónky sterilizované2kusy
kečup ostrý5polievkových lyžíc
korenie grilovacie2čajové lyžičky
kuracie stehenné štvrte8kusov
med1polievková lyžica
olej olivový100mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ1čajová lyžička

 

Recept

1. Príprava kuracích stehien

kuracie stehenné štvrte 8 kusov

Celé kuracie stehná (kuracie stehenné štvrte) vykostíme. Keď odstránime kosti stiahneme zo stehien kožu a hrubšie, silnejšie časti svaloviny jemne ponariezame tak, aby sme čo najviac zväčšili plochu stehenného rezňa.

Celé kuracie stehná (kuracie stehenné štvrte)...

2. Marináda

olej olivový 100 mililitrov  feferónky sterilizované 2 kusy  korenie grilovacie 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  kečup ostrý 5 polievkových lyžíc  med 1 polievková lyžica  cesnak 5 strúčikov  brandy 50 mililitrov

Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájané feferónky, premiešame a odstavíme z ohňa. Prisypeme korenie a mletú papriku. Pridáme pikantný paradajkový kečup, med, očistený a pretlačený cesnak. Prilejeme brandy (koňak). Dobre rozmiešame a mäso po jednom do marinády namáčame. Ukladáme do uzatvárateľnej nádoby, zvyšnú marinádu nalejeme na povrch. Uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky odležať.

Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno...

3. Grilujeme

soľ 1 čajová lyžička

Pred grilovaním mäso vyberiem asi na 30 minút z chladničky, posolíme a premiešame. Grilujeme pomaly zo všetkých strán 20 minút.

Pred grilovaním mäso vyberiem asi na 30 minút z...

4. 

Počas grilovania môžeme mäso potierať zvyšnou omáčkou, alebo olejom.

Počas grilovania môžeme mäso potierať...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť