Pikantná paradajková omáčka

Jemne pikantná omáčka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok.
recept,fotorecept,feferónky sterilizované,paradajkový pretlak,paradajky sterilizované,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky ›Ingrediencie
Ingrediencie
Bravčové plnené bochníčky recept | 0 ?? | kcal | |
cibuľa sušená | 1 52 | polievková lyžica kcal | |
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
feferónky sterilizované | 1 ?? | kus kcal | |
ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
paradajkový pretlak | 500 340 | gramov kcal | |
paradajky sterilizované | 400 92 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal | |
voda | 2 0 | polievkové lyžice kcal | |
škrob kukuričný | 2 37 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
feferónky sterilizované 1 kus • voda 300 mililitrov
Feferónku povaríme 15 minút vo vode. Feferónku vyberieme.

2.
paradajkový pretlak 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Pridáme paradajkový pretlak, soľ a cukor.

3.
paradajky sterilizované 400 gramov
Paradajky z konzervy pokrájame a spolu s nálevom, v ktorom boli sterilizované, pridáme do omáčky. Chvíľu prevaríme...

4.
škrob kukuričný 2 čajové lyžičky • voda 2 polievkové lyžice
...a podľa potreby zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.

5.
cibuľa sušená 1 polievková lyžica • ocot 1 polievková lyžica
Nakoniec vmiešame sušenú cibuľu alebo sušenú cibuľovú vňať. Dochutíme octom.


Dobrú chuť!