Pikantná kapustnica
Klasická kapustnica s mäsom, sušenými slivkami a pikantnou klobáskou, ktorá jej pridá charakteristickú chuť.
recept,fotorecept,bravčové stehno,kapusta kvasená,slivky sušené,Mäsové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 1 | kus | |
bravčové stehno | 400 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 1 | kus | |
kapusta kvasená | 500 | gramov | |
klobása | 1 | kus | |
korenie nové - pimentovník pravý | 3 | kusy | |
korenie rasca drvená | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
slivky sušené | 5 | kusov | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
zemiaky | 2 | kusy |
Recept
2.
bravčové stehno 400 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky
Pridáme na kúsky pokrájané mäso, posypeme korením a rascou.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda • korenie nové - pimentovník pravý 3 kusy
Mäso chvíľu opekáme, potom pridáme mletú červenú papriku, nové korenie a zalejeme vodou. Dusíme 30-40 minút do polomäkka.
4.
kapusta kvasená 500 gramov • bobkový list 1 kus • klobása 1 kus • slivky sušené 5 kusov • cesnak 1 strúčik • zemiaky 2 kusy
Keď je mäso polomäkké pridáme kyslú kapustu, celú umytú a extra štipľavú klobásku, zopár sušených sliviek, cesnak a bobkový list. Na zahustenie postrúhame do kapustnice dva surové zemiaky.
6.
Po uvarení klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska a vložíme späť do kapustnice.
Dobrú chuť!