Pikantná gratinovaná tekvica
Jemne pikantná, ľahko sladká, chutne slaná... nech vás táto kombinácia chutí neodradí, stojí za to vyskúšať. Podávame teplé ako prílohu alebo samostatný pokrm.
recept,fotorecept,tekvica na pečenie,paprika červená mletá štipľavá,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 10 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
paprika červená mletá štipľavá | ½ | čajovej lyžičky | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr tvrdý | 100 | gramov | |
tekvica na pečenie | 600 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
tekvica na pečenie 600 gramov
Tekvicu ošúpeme a vyberieme jadierka. Nakrájame na kúsky, (uvedená váha, je váha nakrájaných kúskov).
2.
múka hladká 20 gramov • paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky
Kúsky tekvice vložíme do misky, posypeme múkou a paprikou. Premiešame.
3.
maslo 50 gramov
Tekvicu vložíme do zapekacej formy a polejeme rozpusteným maslom. Vložíme do rozohriatej rúry na 220°C a 10 minút zapečieme. Teplotu rúry znížime a tekvicu vyberieme.
4.
syr tvrdý 100 gramov • smotana na varenie (10-12% tuku) 200 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky • cesnak 10 gramov
Nastrúhame nahrubo syr a predpečenú tekvicu posypeme. V miske rozmiešame smotanu, vajíčka, soľ, očistený prelisovaný cesnak a obsah zapekacej formy zalejeme.
5.
Pečieme 30 minút na 180°C, potom prekryjeme alobalom a 10-15 dopekáme.
Dobrú chuť!