Perníková roláda so šľahačkou
Vianočná vôňa i chuť tejto jednoduchej rolády vás zaručene zaujme.
recept,fotorecept,škorica mletá,korenie perníkové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Rolády,Vianočné recepty
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
cukor práškový | - | ||
cukor trstinový | 4 | polievkové lyžice | |
korenie perníkové | 1 | čajová lyžička | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 4 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
3.
múka polohrubá 4 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • škorica mletá 1 čajová lyžička • korenie perníkové 1 čajová lyžička
Do misky nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok, škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
4.
Do vyšľahaných bielkov primiešame vyšľahané vaječné žĺtky.
5.
Vmiešame pripravenú múku.
6.
Cesto vylejeme na plech(42x32 cm) vyložený papierom na pečenie.
7.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
8.
Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.
9.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky • cukor práškový 1 polievková lyžica
Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.
10.
Roládu rozvinieme a odstránime papier na pečenie. Natrieme ju rovnomerne šľahačkou.
11.
Zavinieme a necháme dve hodiny tuhnúť v chlade.
Dobrú chuť!