Pečený turecký med
Lepivá cukrovinka na dobré zuby :)
recept,fotorecept,orechy lieskové,med,Cukrovinky,Vianočné recepty,Sezónne recepty
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
mandle lupienky | 50 | gramov | |
med | 200 | gramov | |
orechy lieskové | 100 | gramov | |
orechy vlašské | 50 | gramov | |
soľ | - | ||
tortové oblátky | 85 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
voda | 50 | mililitrov | |
čokoláda | - |
Recept
1.
orechy lieskové 100 gramov • orechy vlašské 50 gramov • mandle lupienky 50 gramov
Lieskové a vlašské orechy nasekáme a zmiešame s mandľovými lupienkami.
2.
med 200 gramov • cukor kryštálový 200 gramov • voda 50 mililitrov
Z vody a cukru uvaríme sirup. Rozpustíme a zohrejeme (nevaríme) med.
4.
Bielky preložíme do hrnca vloženého v horúcej vode vo väčšom hrnci. Za stáleho miešanie prilejeme horúci cukrový sirup.
5.
Pomaly prilejeme teplý med a 10 minút vo vodnom kúpeli miešame do zhustnutia.
6.
Primiešame pripravenú orechovú zmes. Vzniknutá hmota je pevná, nie však tuhá.
8.
Natrieme bielkovu hmotu.
9.
Prikryjeme oblátkami,...
10.
...ľahko zaťažíme a uložíme niekoľko hodín do chladu.
11.
Odstáty turecký med pokrájame a preložíme na plech.
12.
Pečieme 45 min. pri teplote 160°C.
13.
Upečené kúsky ihneď z plechu preložíme, aby neprituhli.
15.
Jednotlivé kúsky pobalíme do celofánu.
16.
Dobrú chuť!