RECEPTY

Pečený turecký med

Pečený turecký med

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lepivá cukrovinka na dobré zuby :)

recept,fotorecept,orechy lieskové,med,Cukrovinky,Vianočné recepty,Sezónne recepty

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
mandle lupienky50gramov
med200gramov
orechy lieskové100gramov
orechy vlašské50gramov
soľ-
tortové oblátky85gramov
vaječný bielok4kusy
voda50mililitrov
čokoláda-

 

Recept

1. 

orechy lieskové 100 gramov  orechy vlašské 50 gramov  mandle lupienky 50 gramov

Lieskové a vlašské orechy nasekáme a zmiešame s mandľovými lupienkami.

Lieskové a vlašské orechy nasekáme a zmiešame...

2. 

med 200 gramov  cukor kryštálový 200 gramov  voda 50 mililitrov

Z vody a cukru uvaríme sirup. Rozpustíme a zohrejeme (nevaríme) med.

Z vody a cukru uvaríme sirup. Rozpustíme a...

3. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ

Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha.

Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli do...

4. 

Bielky preložíme do hrnca vloženého v horúcej vode vo väčšom hrnci. Za stáleho miešanie prilejeme horúci cukrový sirup.

Bielky preložíme do hrnca vloženého v horúcej...

5. 

Pomaly prilejeme teplý med a 10 minút vo vodnom kúpeli miešame do zhustnutia.

Pomaly prilejeme teplý med a 10 minút vo vodnom...

6. 

Primiešame pripravenú orechovú zmes. Vzniknutá hmota je pevná, nie však tuhá.

Primiešame pripravenú orechovú zmes. Vzniknutá...

7. 

tortové oblátky 85 gramov

Na tácku položíme vedľa seba dve tortové oblátky.

Na tácku položíme vedľa seba dve tortové...

8. 

Natrieme bielkovu hmotu.

Natrieme bielkovu hmotu....

9. 

Prikryjeme oblátkami,...

Prikryjeme oblátkami,......

10. 

...ľahko zaťažíme a uložíme niekoľko hodín do chladu.

...ľahko zaťažíme a uložíme niekoľko hodín...

11. 

Odstáty turecký med pokrájame a preložíme na plech.

Odstáty turecký med pokrájame a preložíme na...

12. 

Pečieme 45 min. pri teplote 160°C.

Pečieme 45 min. pri teplote 160°C....

13. 

Upečené kúsky ihneď z plechu preložíme, aby neprituhli.

Upečené kúsky ihneď z plechu preložíme, aby...

14. 

čokoláda

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme vychladiť.

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme...

15. 

Jednotlivé kúsky pobalíme do celofánu.

Jednotlivé kúsky pobalíme do celofánu....

16. 

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť