Pečené morčacie stehná na červenej cibuli
Mäso je najchutnejšie pri podávaní s knedľou a dusenou kyslou kapustou.
recept,fotorecept,morčacie stehno spodné,cibuľa červená,Morčacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 8 | strúčikov | |
cibuľa červená | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
morčacie stehno spodné | 2 | kilogramy | |
olej repkový | 4 | polievkové lyžice | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
2.
morčacie stehno spodné 2 kilogramy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
Morčacie stehná umyjeme a nakrojíme. Pod kožu vsunieme časť pripraveného cesnaku. Osolíme a posypeme korením.
5.
voda 200 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Na cibuľu položíme morčacie stehná a posypeme zvyšným cesnakom. Posolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dáme na hodinu piecť do rúry pri teplote 200°.
6.
Po hodine otočíme a pečieme ďalej asi 30 minút.
7.
Nakoniec necháme 15 minút zapiecť pri najvyššej teplote.
8.
Čiastočne vychladené morčacie mäso oberieme od kostí a servírujeme.
Dobrú chuť!