Pečené kurča s ryžou
Klasické pečené kurča s ryžou. Pri servírovaní môžeme ryžu preliať výpekom. Podávame s kompótom.
recept,fotorecept,kurča,ryža,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kurča | 1 | kus | |
maslo | - | ||
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | - | ||
ryža | 300 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 700 | mililitrov |
Recept
1. Kurča
kurča 1 kus • paprika červená mletá • soľ
Kurča dobre umyjeme, nasolíme, potrieme z oboch strán mletou červenou paprikou.
2.
Vložíme do pekáča, podlejeme vodou a na vrch kurčaťa položíme plátok masla. Pekáč zatvoríme a v rúre na 220°C pečieme 30 minút, kurča obrátime a ešte 30 minút zatvorené v pekáči pečieme. Potom vrchnú časť - poklop pekáča odoberieme a 10 minút na vyššom stupni teploty zapečieme, znovu obrátime a ešte raz 10 minút zapečieme z druhej strany.
3.
Po vychladnutí, mäkké a šťavnaté pečené kuriatko rozkrájame, respektíve rozstriháme nožnicami na hydinu, na porcie podľa nášho apetítu.
4. Ryža
olej olivový 3 polievkové lyžice • ryža 300 gramov
Ryžu na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a vysypeme do hrnca v ktorom sme rozohriali olej.
5.
soľ ½ čajovej lyžičky • voda 600 mililitrov
Ryžu 8 - 10 minút do sklovita opečieme, osolíme a zalejeme cca 1 cm nad povrch ryže vriacou vodou.
6.
Hrniec zakryjeme a ryžu do mäkka uvaríme.
Dobrú chuť!