Pečené jahňacie stehno s rozmarínom a cesnakom

Jahňacie mäso má špecifickú chuť, avšak jeho príprava na cesnaku, rozmaríne a cibuli túto chuť značne odstráni. Mäso je lahodné, mäkké a šťavnaté.
recept,fotorecept,jahňacie stehno,Jahňacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Veľkonočné
Jahňacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Dusená kyslá kapusta recept | 0 ?? | kcal | |
Dusená červená kapusta recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak | 12 65 | strúčikov kcal | |
jahňacie stehno | 0 ?? | kcal | |
masť bravčová | 60 538 | gramov kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
olej repkový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
rozmarín | 3 20 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 2.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 250 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
cesnak 12 strúčikov • rozmarín 3 čajové lyžičky • olej repkový 3 polievkové lyžice • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Cesnak ošúpeme a pretlačíme do misky. Pridáme čerstvé, otrhané vetvičky rozmarínu a prilejeme olej. Dobre rozmiešame s pridanou soľou.

3.
Cesnakovo-rozmarínovou zmesou natrieme stehno.

4.
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska.

5.
masť bravčová 60 gramov • mrkva 200 gramov • voda 250 mililitrov
Na dno pekáča natrieme masť a rozložíme cibuľu. Pridáme pripravené stehno a dve očistené, umyté mrkvy. Podlejeme vodou.

6.
Pekáč zakryjeme a pomaly pečieme. Najprv asi 1 hodinu pri 160°C, potom teplotu zvýšime na 190°C a pečieme do zmäknutie mäsa /1,5 - 2 hodiny/.

7.
Dusená červená kapusta recept • Dusená kyslá kapusta recept
Ako prílohu môžeme podávať dusenú kapustu, či už sladkú, alebo kvasenú a parenú knedľu.

Dobrú chuť!