Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.
recept,fotorecept,bravčové stehno,cesnak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
219 g
Energia porcie
408 kcal
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 1 1710 | kilogram kcal | |
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
korenie grilovacie | 1 14 | čajová lyžička kcal | |
korenie rasca mletá | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
olej slnečnicový | 5 675 | polievkových lyžíc kcal | |
soľ | 2 0 | štipky kcal | |
soľ zeleninová | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal |
Recept

2. Príprava marinády
olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc • cesnak 3 strúčiky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • korenie grilovacie 1 čajová lyžička
Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, rascu, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) a grilovacie korenie. Premiešame.

3.
Mäso potrieme marinádou a odložíme do chladničky asi na jednu hodinu.

4.
voda 200 mililitrov
Mäso podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre asi 1,5 hodiny, pokiaľ nezmäkne. V priebehu pečenia môžme podľa potreby mäso podlievať, otáčať a prelievať výpekom.

5.
Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!