Pečené bravčové s paradajkami
Recept na pečené plátky bravčového stehna s paradajkami, šampiňónmi a smotanou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,paradajky,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 1300 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
oregano | 1 | čajová lyžička | |
paradajky | 5 | kusov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 1 | deciliter | |
šampiňóny | 500 | gramov |
Recept
1.
bravčové stehno 1300 gramov
1,5 cm hrubé plátky mäsa zatiahneme na panvici pri prudkom ohreve. Pri nižšej teplote by sa z mäsa uvolnila voda a začalo by sa vysúšať a variť - to nechceme.
3.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • oregano 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 1 deciliter
Mäso rozložíme na pekáči, okoreníme a na vrch poukladáme plátky rajčín a šampiňóny. Podlejeme vodou.
4.
Pečieme prikryté 40 min. pri teplote 200°C.
5.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
Vajcia vyšľaháme so smotanou a soľou.
6.
Pečieme 30 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!