Pečená kačka na pomarančoch
Podávame s dusenou kapustou a parenou knedľou poliatou výpekom z kačky.
recept,fotorecept,kačica,pomaranč,pomarančová šťava,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kačica | 2400 | gramov | |
korenie biele mleté | 2 | čajové lyžičky | |
med | 2 | polievkové lyžice | |
pomaranč | 2 | kusy | |
pomarančová šťava | 50 | mililitrov | |
soľ | 6 | čajových lyžičiek | |
voda | - | ||
voda | 200 | mililitrov | |
zázvor mletý | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1. Príprava
kačica 2400 gramov • soľ 5 čajových lyžičiek • voda • soľ 1 čajová lyžička • korenie biele mleté 2 čajové lyžičky • pomaranč 2 kusy
Čerstvú, alebo rozmrazenú kačicu umyjeme a dobre nasolíme, zvonku aj zvnútra, deň pre pečením. Uložíme ju do chladu. V deň pečenia ju 3 hodiny pred podávaním vyberieme z chladničky a opláchneme pod tečúcou studenou vodou. Vložíme ju do hlbokého pekáča, potrieme jemne soľou a bielym korením. Do brucha jej vložíme dva ošúpané pomaranče.
2. Pečenie
voda 200 mililitrov • pomarančová šťava 50 mililitrov • med 2 polievkové lyžice • zázvor mletý 2 čajové lyžičky
Kačicu podlejeme vodou a zakrytú ju pečieme 1 hodinu v rúre na strednom teplotnom stupni. Z pomarančovej šťavy, medu a mletého zázvoru si pripravíme marinádu. Po hodine kačicu z rúry vyberieme, obrátime ju a potrieme marinádou. Ďalej ju pečieme zakrytú ešte 1 hodinu a pravidelne po cca 20 minútach kačicu obraciame, potierame marinádou a podľa potreby podlievame vodou.
3. Dopekanie
Na poslednú pol hodinu pekáč odokryjeme, opäť potrieme marinádou a na vyššom teplotnom stupni zapečieme. V polovici dopekania ju opäť obrátime a namarinujeme. Teplotu pri dopekaní kontrolujeme, nesmie byť priveľmi vysoká aby sa nám med nepripálil. Upečenú kačku necháme čiastočne vychladiť, vyberieme jej pomaranče z brucha - sú nekonzumné. Kačku naporcujeme a podávame.
Dobrú chuť!