Pečená bravčová krkovička
Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.
recept,fotorecept,bravčová krkovička,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová krkovička | 1200 | gramov | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lyžičky | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
voda | 2 | decilitre |
Recept
2. Pečenie
soľ 3 čajové lyžičky • paprika červená mletá 3 čajové lyžičky • voda 2 decilitre
Krkovičku osolíme, posypeme paprikou a vložíme do hlbokého pekáča. Po povrchu rozložíme nakrájaný cesnak. Podlejeme vodou a pečieme zakryté v rúre na strednom stupni 1,5 hodiny. Mäso vyberieme a nakrájame na hrubšie plátky.
Dobrú chuť!