Patizónový prívarok

Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.
recept,fotorecept,patizón,smotana na šľahanie (30-33% tuku),kôpor,vajce slepačie,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
716 g
Energia porcie
838 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
kôpor | ½ 1 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
patizón | 600 120 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 1 0 | deciliter kcal |
Recept
1.
maslo 20 gramov • cibuľa 200 gramov
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.

2.
patizón 600 gramov • voda 1 deciliter • soľ ½ čajovej lyžičky • kôpor ½ čajovej lyžičky
Patizón očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme, pridáme soľ a kôpor. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 20 minút.

3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica
Múku dobre vymiešame v smotane, tak aby nezostali hrudky.

4.
Smotanu s múkou prilejeme do hrnca a varíme ešte 10 minút za častého miešania.

5.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • cibuľa 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Cibuľu nakrájeme na mesiačiky a opražíme na oleji do chrumkava. Prívarok servírukjeme s cibuľkou a na tvrdo uvareným vajíčkom.

Dobrú chuť!