RECEPTY

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

recept,fotorecept,zemiaky,bravčové mleté mäso,cesnak,paradajkový pretlak,rozmarín,víno červené suché,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa1kus
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva2kusy
paradajkový pretlak100gramov
rozmarín½čajovej lyžičky
soľ1čajová lyžička
soľ-
syr Parmezán50gramov
tymián½čajovej lyžičky
vaječný žĺtok2kusy
víno červené suché100mililitrov
vývar zeleninový200mililitrov
worcestrová omáčka1polievková lyžica
zemiaky600gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 600 gramov

Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode.

Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej...

2. Príprava mäsovej náplne

mrkva 2 kusy  cibuľa 1 kus

Počas varenia zemiakov si pripravíme náplň. Na strúhadle nahrubo nastrúhame veľkú cibuľu a mrkvu.

Počas varenia zemiakov si pripravíme náplň. Na...

3. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Na troche oleja sprudka osmažíme mleté mäso, aby sa zatiahlo. Mäso osolíme.

Na troche oleja sprudka osmažíme mleté mäso,...

4. 

cesnak 4 strúčiky

K podusenému mäsu pridáme nastrúhanú cibuľu, mrkvu a pretlačený cesnak. Premiešame a ďalej opekáme.

K podusenému mäsu pridáme nastrúhanú cibuľu,...

5. 

worcestrová omáčka 1 polievková lyžica  paradajkový pretlak 100 gramov  tymián ½ čajovej lyžičky  rozmarín ½ čajovej lyžičky  víno červené suché 100 mililitrov

Ďalej pridáme worchesterovú omáčku, paradajkový pretlak, tymián, rozmarín, podlejeme červeným vínom.

Ďalej pridáme worchesterovú omáčku,...

6. 

vývar zeleninový 200 mililitrov

Následne podlejeme mäsovým vývarom a necháme všetky tekutiny za stáleho miešania odpariť.

Následne podlejeme mäsovým vývarom a necháme...

7. 

Po odparení tekutín je mäsová zmes hustá a kompaktná. Zmesou naplníme menšiu zapekaciu nádobu alebo formu.

Po odparení tekutín je mäsová zmes hustá a...

8. Príprava zemiakovej zmesi

soľ  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  vaječný žĺtok 2 kusy  syr Parmezán 50 gramov

Uvarené zemiaky roztlačíme alebo mierne pomixujeme, pridáme k nim soľ, čierne korenie, žĺtky, nastrúhaný parmezán a premiešame.

Uvarené zemiaky roztlačíme alebo mierne...

9. 

Zemiakovú zmes navrstvíme na mäso, ...

Zemiakovú zmes navrstvíme na mäso, ......

10. 

... zahladíme a posypeme nastrúhaným parmezánom.

... zahladíme a posypeme nastrúhaným...

11. Pečenie

Koláč poprepichujeme vidličkou a pečieme v rozohriatej rúre 15 - 20 minút, pokiaľ nezačne povrch tmavnúť.

Koláč poprepichujeme vidličkou a pečieme v...

12. 

Upečený koláč naservírujeme s obľúbenou sezónnou zeleninou a zatepla podávame.

Upečený koláč naservírujeme s obľúbenou...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť